VMware

De meest recente versie van VMware vSphere op dit moment is 6.5. Kennis en kunde hierover zal middels deze blog worden uitgewerkt.

Als het gaat om VMWare 6.5 skills en certificering, wordt er van je verwacht hier minimaal 6 maanden ervaring mee te hebben en met de volgende producten te kunnen werken:

  •  vCenter Server Standard
  • ESXi Enterprise Plus
  • vRealize Log Insight
  • VMware Virtual SAN

Om het certificaat VCP DC 6.5 te behalen moeten er 2 examens worden afgelegd waarvan 1 non-proctored en 1 proctored.

De volgende examens moeten worden behaald:

Het Examen 2V0-602 kan online thuis of op kantoor worden afgelegd (non-proctored; betaal alleen bijdrage van het examen). Er kunnen dus aantekeningen worden gebruikt of zelfs via google extra informatie worden geraadpleegd. Voor zover ik begrepen heb moet je cursus bij 1 van de erkende IT opleiders hebben gevolgd om beide examens te kunnen afronden. Komt neer op een minimale investering van  3195,- excl BTW. Het examen 2VO-622 zal bij een examen instituut (aangesloten bij Pearson VUE) moeten worden afgelegd.

Om te beginnen het Foundation Examen, zie de VMWare educatie site voor tips video’s om dit examen voor te bereiden:

Het is mogelijk een online cursus te volgen (Self-Paced; kosten 240,- ). Verder is het hier mogelijk gratis de Data Center Virtualization Fundamentals [V6] web cursus te volgen. Zie verder mijn studie aantekeningen die ik verder zal uitwerken op Mijn VMware Foundations. Met deze aantekeningen icm de gratis Exam prep moet het mogelijk zijn het examen succesvol af te kunnen ronden.

Meer links: